etjanster-header

etjanster-artikel1

Vi erbjuder dig flera e-tjänster, allt ifrån sökning av stipendier till nedladdning av musik.

Här nedanför ser du en lista, med en förklaring av vad tjänsten innehåller och hur du använder dig utav den. Har du frågor angående våra e-tjänster så kontakta oss gärna.

Ansök om lånekort
Bildarkiv
Boka bibliotekarie
Boken kommer
Fjärrlån
Inköpsförslag
Mina sidor (låna om, reservera media m.m.)
Recensera, kommentera och betygsätt
Minneslista

Mer e-tjänster

GlobalGrant är en databas med bidrag och stipendier. Sök passande bidrag för dig själv, din familj, skola, förening eller   organisation. Det finns också hjälp för att göra ansökningar och presentera dig själv och ditt projekt för fonderna.I GlobalGrant ingår också Stora Fondboken och Scholarship & Grants. Skriv ditt lånekortsnummer (finns på baksidan av ditt lånekort) för att logga in.

Allt om världens länder i fickformat och på nätet. Du har full tillgång till sidan om du besöker den från någon av bibliotekets datorer.

Logga in på Musikwebben och över 900 000 titlar i alla möjliga genrer är tillgängliga för dig. Låna och ladda hem musik direkt till din dator hemifrån! Filerna går att föra över till kompatibla mp3-spelare. Logga in med ditt lånekortsnummer (se baksidan av ditt lånekort).  Mer info om Musikwebben.

SVAR Riksarkivet

Svensk Arkivinformation (SVAR) är en avdelning i Riksarkivet. SVAR arbetar för att underlätta utnyttjandet av arkivmaterial och vänder oss till alla som söker information och kunskap om och ur de statliga arkiven som förvaras hos det centrala Riksarkivet och de regionala landsarkiven. Det finns flera olika sätt att söka: Arkivsök: Här kan man söka efter arkivhandlingar som finns som original, mikrokort eller skannat. Geografisk sök: Sökning i flera olika typer av register via församlingsnamn eller län. Statliga arkiv: Sökregister till statligt arkivmaterial, ex. konselj, kyrkoarkiv, bouppteckningar. Enskilda arkiv: Sökregister till enskilt arkivmaterial, ex. brandförsäkringar, brevsamlingar och bilddatabas. Fordon: Sökregister till Fordonshandlingar under tidsperioden 1972-1994. Hjälpregister : Register som underlättar för att hitta rätt mikrokort.

SVAR är endast tillgänglig från bibliotekets släktforskardator som du kan boka via informationen på biblioteket. Har du frågor kring SVAR kontakta  biblioteket.

Logga in

Sök

Ett fel har inträffat. Kontakta biblioteket för information.

Ett fel har inträffat. Prova igen lite senare.