service-komigang

service-komigang-text

Vi hjälper dig komma igång på nya hemsidan!

Bibliotekets nya hemsida är full av möjligheter som gör ditt biblioteksbesök hemifrån enklare och roligare. För att ta del av alla funktioner krävs att du har ett registrerat lånekort och att du skapar dig ett användarnamn på hemsidan. Vi guidar dig till hur du snabbt och enkelt kommer igång. Har du frågor om nya hemsidan så tveka inte att kontakta oss.

Skapa ett användarnamn
Ansök om lånekort


Användarnamn och lösenord

Skapa användarnamn
För att få ut så mycket som möjligt av bibliotekets nya hemsida ska du börja med att skapa ett användarnamn. För att skapa ett användarnamn krävs att du har ett lånekort på Oxelösunds bibliotek (har du inget lånekort ansök om ett här). Du behöver däremot inte ditt lånekort framme när du skapar ett användarnamn då det går på personnummer. Tänk på att ditt användarnamn syns när du lämnar kommentarer, recensioner med mera så använd därför inte ditt personnummer eller lånekortsnummer som användarnamn. Användarnamnet skapas i tre steg där du får godkänna våra användarvillkor, fylla i ditt personnummer (ååmmddxxxx) och pinkod (saknar du pinkod kontakta oss), välj sedan ett användarnamn och ett lösenord till det.
Välj lösenord
Det nya lösenordet måste vara fyra tecken och  innehålla minst en bokstav eller siffra för din säkerhets skull. Till sist klickar du på knappen slutför och du har ett användarkonto!

Logga in
Var du än befinner dig på vår hemsida har du alltid inloggningsrutan med till höger på skärmen. Logga in med ditt användarnamn och lösenord.
 

Glömt lösenord eller användarnamn

Ifall du glömmer bort lösenordet eller användarnamnet kan du alltid logga in med ditt personnummer och den pinkod du har knuten till lånekortet. har du även glömt denna kod får du kontakta biblioteket så hjälper vi dig. Under "mina uppgifter" kan du sedan gå in och ändra lösenordet eller användarnamnet i en ruta till höger på skärmen. Välj via den gula länken för vad du vill byta uppgifter om.


Mina sidor

När du väl är inloggad så är det här ditt eget krypin på bibliotekets hemsida. Här kan du se vad du lånat, reserverat, adressuppgifter, skulder, meddelanden med mera. Här lånar du även om dina böcker och skapar minneslista över titlar i bibliotekets katalog som du vill komma ihåg. Du kan också se vad det är som du betygsatt, recenserat eller taggat (lämnat nyckelord) under "mina bidrag".
Gå in och upptäck!


Lånekort

Om du inte har ett lånekort kan du få det på plats i biblioteket mot uppvisande av giltig legitimation gratis. Förlorat lånekort ersätts också på plats i biblioteket mot en avgift på 20 kronor. Fyll i en lånekortsansökan här.

 

Sök

Ett fel har inträffat. Kontakta biblioteket för information.

Ett fel har inträffat. Prova igen lite senare.

Logga in