service-medieguide-header

Vad finns på biblioteket?

Vi har cirka 70 000 titlar i vårt bestånd! Här samsas författare som Stieg Larsson, Astrid Lindgren, Marcel Proust, Sven Nordqvist, Gunnar Ekelöf, Lian Hearn, Shakespeare, Anna-Clara Tidholm och många många fler om utrymme i bibliotekets hyllor tillsammans med musikskivor, tv-spel med mera.

Böcker
Här finner du romaner, barnböcker, kokböcker, lyrik, böcker på andra språk, litteratur till dina studier, reseskildringar, reparationshandböcker, filosofiska verk, politiska klassiker, böcker om all världens historia, böcker som får dig att må bra, pocket böcker till resan, serier, dramer med mera. Har du svårt att läsa på grund av nedsatt syn, något annat funktionshinder eller kanske dyslexi så har biblioteket flera alternativ för dig. Här finns lättlästa böcker med enklare språk, böcker med storstil och Daisyskivor att lyssna på. Större delen av våra böcker är på svenska, men här finns också titlar på andra språk som till exempel finska, spanska, arabiska med mera

Ljudböcker
Cd-böcker blir allt mer populära och vi har över 1500 stycken! Det finns massor med nya spännande böcker och klassiker inlästa. En ljudbok är till exempel en fantastisk resekamrat. Har du nedsatt syn eller annat funktionshinder som gör det svårt att läsa finns det talböcker på  speciella Daisy-skivor att lyssna på. Biblioteket har ljudböcker på CD, Mp3 och kassett som alla får låna hem.

Film
Ta med en film hem från biblioteket och upplev en fantastisk saga, ett känslofyllt drama, en omtumlande dokumentär, en skrattfest eller kanske en hårdkokt action. Vi har många filmer både på DVD och VHS. Alla spelfilmer på DVD kostar 25 kronor och på VHS 10 kronor, filmerna får du sen ha i en vecka. Hyr du tre DVD kostar det bara 50 kronor! Vi har även musikfilmer inom flera olika genrer, fakta filmer om historiska händelser, naturfenomen, djur och mycket mer. Dessa lånar du gratis!

Musik
Pop, jazz, hiphop, folkmusik, disco, klassiskt, soul, hardcore, r & b, visa, hårdrock, blues, emo, schlager, indie, progg, singer/songwriter, rap, metal, världsmusik, reagge...ja musikstilarna är nästintill oändliga och biblioteket har något för de flesta! Skivorna får du låna hem under en vecka och på Musikwebben kan du spara filerna i en vecka. Låna och ladda hem musik direkt till din dator hemifrån! De allra senaste artisterna och grupperna hittar du på   Musikwebben. Du loggar in  med ditt lånekortsnummer. 

Tidningar och tidskrifter
Det senaste i nyhetsväg läser du – inte bara i dagstidningar/kvällstidningar – utan även i alla våra tidskrifter, som täcker in vitt skilda ämnen som till exempel mode, datorer, historia, affärer, bilar, katter, natur,båtar, musik,  resor, dykning med mera. Låna gärna hem äldre nummer på 1 vecka. Våra dagstidningar mars 2010 är: Aftonbladet, Dagen, Dagens Industri, Dagens Nyheter, Expressen, Norrköpings tidningar, Norrländska socialdemokraten, Svenska Dagbladet och Södermanlands Nyheter. Se våra tidskrifter.

Tavlor/Artoteket
Alla bibliotek har inte tavlor! Men vi har och vi kallar det artotek! Du får låna en tavla i 3 månader. Perfekt för att få lite kultur och ombyte på väggarna hemma. Se vad som finns i artoteket.
 

Har du frågor, synpunkter eller förslag till oss så kontakta oss gärna eller lämna ett inköpsförslag!

Sök

Ett fel har inträffat. Kontakta biblioteket för information.

Ett fel har inträffat. Prova igen lite senare.

Logga in